Aloë Vera: van buiten én binnen

De Aloë Vera plant afkomstig uit Arabië staat bekend als een “wonderplant”. Zo is het niet alleen een plant bestemd als decoratie, maar het wordt gebruikt als medicijn of voor cosmetische doeleinden. De plant staat bekend om zijn helende werking.

Maar wat doet de Aloë Vera eigenlijk? Hier een aantal voordelen voor het lichaam – Aloë Vera helpt van binnen en van buiten.

Van buiten

 1. Herstelt de huidbarrière
  Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van een huid die niet goed beschermd. De huidbarrière beschermd de huid tegen invloeden van buitenaf. Als de huidbarrière beschadigd is dan geeft dat klachten als rosacea, eczeem, schilfers, roodheid, jeuk of irritatie. Aloë Vera kan de huid prachtig herstellen.
  Aloë Vera heeft natuurlijke vitaminen zoals vitamine A,E,C,K,B.H en I die helpen bij het herstel van de huid.
 2. Hydrateert
  Omdat de gel afkomstig uit Aloë Vera voornamelijk bestaat uit water zorgt het ervoor dat de huid gehydrateerd aanvoelt wanneer het wordt aangebracht op de huid.
  Aloë Vera die in cosmetica wordt gebruikt wordt vaak eerst verwarmd om vervolgens als poeder gebruikt te worden. Hierdoor gaan er veel goede eigenschappen verloren of ze worden aanzienlijk minder. Aloë Vera dat gebruikt wordt in cosmetica en niet is verwarmd en daarbij dus natuurlijk en organisch is kan al resultaat geven in enkele dagen. Een Natrue certificering zorgt dat deze kwaliteit wordt aangeboden. De VEGAN organische producten van Precious Beauty Care zijn Natrue gecertificeerd.
 3. Donkere vlekjes
  Aloë Vera gaat hyperpigmentatie tegen, afkomstig van UV stralingen en bedwingt de negatieve effecten op de huid door verbranding door de zon.
 4. Striae
  Gezien de helende werking van Aloë Vera, helpt het de zichtbaarheid van de striemen te verminderen. De plant heelt als het ware deze wonden, waardoor ze minder opvallen.
 5. Verlicht pijn van brandwonden/verbranding door de zon
  De gel van Aloë bevat bepaalde werkstoffen die als pijnverlichter werken waardoor het de pijn van een brandwond of verbranding door de zon vermindert. Tegelijkertijd zorgt Aloë ervoor dat de wond sneller geneest dan met andere reguliere geneesmiddelen tegen verbranding.

Van binnen

 1. Mondverzorging
  Wanneer Aloë Vera als bijvoorbeeld mondwater wordt gebruikt gaat dit tandplak tegen en wanneer Aloë Vera verwerkt wordt in tandgel dan is het effectief tegen gaatjes en tandvleesontsteking gezien bacterie werende werking.
 1. Immuunsysteem
  Aloë Vera is eigenlijk een natuurlijk “detox” wat wil zeggen dat het, het lichaam schoon kan maken en herstellen. Dit zorgt onder andere voor een betere bloedsomloop en dat je lichaam voedingsstoffen goed verwerkt. Aloë zorgt er ook voor dat slechte bacteriën geneutraliseerd worden.
 2. Verlicht spier- en gewrichtspijn
  De ontstekingsremmende elementen van Aloë Vera helpen bij spier en gewrichtspijn.
  Dit kan door de Aloë gel plaatselijk aan te brengen op gewrichten.
  Ook door het eten van een stukje van het binnenste gedeelte van de plant, of het drinken van de sap kan het verlichting geven omdat het de ontsteking vermindert.
 1. Verstopping
  Aloë Vera heeft laxerende kenmerken; wanneer deze ingenomen worden wordt de ontlasting dunner en zo gaat die makkelijker door de darmen heen.
 2. Diabetes
  De plant zou de bloedsuikerspiegel weten te reguleren, insuline gevoeligheid tegen te gaan en te helpen bij het genezen van wonden en zweren gelinkt aan diabetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *