Tips voor online veiligheid

Tips voor online veiligheid

Online Veiligheid Schoonheidssalon

In de wereld van huidverbetering draait alles om vertrouwen. Klanten vertrouwen jou met hun uiterlijk en persoonlijke gegevens. En net zoals je je salon/ praktijk schoon en hygiënisch houdt, is het belangrijk om je digitale omgeving veilig te houden. Wist je dat één op de vijf ondernemers jaarlijks te maken heeft met een cyberincident? En wist je dat onderzoek uitwijst, dat cybercriminelen steeds meer ook de kleinere ondernemers aanvallen? Als je een training hierover volgt, geven trainers aan dat het niet gaat over ‘wie’ doelwit wordt, maar wanneer jij aan de beurt bent. Hier zijn tien essentiële tips voor online veiligheid, om je te helpen je bedrijf en je klanten te beschermen. Je kunt onze tips zelf instellen of hiervoor professionele hulp zoeken.

Tien tips voor online veiligheid

1. Sterke Wachtwoorden, een Wachtwoordmanager en Tweestapsverificatie
Online veiligheid begint met een sterk en uniek wachtwoord. Gebruik lange wachtwoorden met een mix van letters, cijfers en symbolen. Ga voor minstens tien tekens. Vermijd voor de hand liggende keuzes zoals "wachtwoord123" of je bedrijfsnaam.

Omdat je wachtwoorden uniek moeten zijn voor je verschillende onlineapplicaties, ze lang zijn en daarom lastig te onthouden, raden we je aan een wachtwoordmanager te gebruiken. Een wachtwoordmanager slaat al je wachtwoorden op in een veilige kluis, kan nieuwe sterke wachtwoorden genereren en als je online inlogt bij een account, vult de manager het juiste wachtwoord in. Zo hoef je al die wachtwoorden niet zelf te onthouden. Het enige wat je wél moet onthouden of op een veilige plek dient te bewaren, is het hoofdwachtwoord. Voor keuzehulp over de juiste wachtwoordmanager, lees dit aanbevolen wachtwoord-artikel van de Kamer van Koophandel (KvK). Een goede wachtwoordmanager is Nordpass en deze heeft ook een gratis optie met iets minder functionaliteit.

Voor extra veiligheid, schakel daar waar mogelijk altijd tweestapsverificatie (2FA) in. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door een tweede vorm van identificatie te vereisen, zoals een code die naar je telefoon/ email wordt gestuurd of via een code generator (authenticator) op je mobiel wordt getoond. 2FA is een simpele en uiterst effectieve extra online veiligheidslaag.

2. Beveilig je Wi-Fi-netwerk
Een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk kan een gemakkelijke toegangspoort zijn voor cybercriminelen. Zorg ervoor dat je netwerk is beveiligd met een sterk wachtwoord en WPA-encryptie (Wi-Fi Protected Access). Gebruik indien mogelijk de recente WPA3-encryptie, die voorkomt dat er automatisch wachtwoorden voor je Wi-Fi-netwerk kunnen worden uitgeprobeerd. Wijzig de standaard inloggegevens van je router. Overweeg ook om een apart gastnetwerk op te zetten voor klanten, zodat zij geen toegang hebben tot je bedrijfsnetwerk.

Gebruik een VPN: Een Virtual Private Network (VPN) versleutelt je internetverbinding, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om je gegevens te onderscheppen.

Vermijd Openbare Wi-Fi: Als je op pad bent, vermijd het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken voor gevoelige activiteiten zoals online bankieren. Als je toch openbare Wi-Fi moet gebruiken, zorg er dan voor dat je een VPN hebt ingeschakeld.

HTTPS-websites: Bezoek alleen websites die HTTPS gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de gegevens die je verzendt en ontvangt, versleuteld zijn.

3. Updaten van Software en Apparaten
Cybercriminelen maken vaak gebruik van zwakke plekken in verouderde software. Zorg ervoor dat al je apparaten, van je computer tot je smartphone, up-to-date zijn met de nieuwste software, zodat altijd de laatste beveiligingspatches zijn geïnstalleerd. Dit geldt ook voor software zoals je website CMS en boeking en kassa systeem.

4. Bescherm Persoonlijke Gegevens
Als schoonheidsspecialiste verzamel je mogelijk gevoelige informatie van je klanten, zoals contactgegevens en medische geschiedenis. Het is van vitaal en wettelijk (AVG) belang om deze informatie veilig op te slaan. Gebruik versleutelde opslagmethoden en zorg ervoor dat alleen bevoegde medewerkers toegang hebben.

5. Phishing-aanvallen Voorkomen
Phishing is een veelvoorkomende cyberdreiging waarbij criminelen zich voordoen als betrouwbare instanties om gevoelige informatie te verkrijgen. Wees altijd voorzichtig met e-mails die om persoonlijke of financiële informatie vragen. Controleer de afzender zorgvuldig en klik niet op verdachte links.

6. Regelmatige Back-ups
Maak regelmatig back-ups van al je belangrijke data. Dit kan je redden in geval van een cyberaanval waarbij al je gegevens verloren gaan of worden gegijzeld (ransomware). Bewaar deze back-ups op een veilige locatie, bij voorkeur offline.

7. Bekwaam jezelf en team in online veiligheid
Cybercriminelen zitten niet stil en komen met steeds geavanceerdere methoden om hun slag te slaan. Zorg dat je kennis over risico’s en online veiligheid up-to-date blijft. Regelmatige trainingen en updates voor jou en je eventuele personeel kunnen helpen om iedereen scherp te houden. Wil je weten hoe je jouw salon/ praktijk beter online kunt beschermen? Doe een cyberscan en lees dit aanbevolen cyberscan artikel van de Kamer van Koophandel (KvK).

8. Gebruik een Firewall en goede Antivirussoftware
Investeer in goede firewall en antivirussoftware om je systemen te beschermen tegen cyber aanvallen, malware en andere schadelijke software. Houd je antivirussoftware up-to-date om je apparaten te beschermen tegen schadelijke software en aanvallen. Dit is een basismaatregel die je niet mag overslaan.

9. Beveilig je Mobiele Apparaten
Mobiele apparaten zijn vaak kwetsbaar omdat ze overal mee naartoe worden genomen. Zorg ervoor dat ze beveiligd zijn met sterke en unieke wachtwoorden, en dat gevoelige informatie versleuteld is. Overweeg ook het gebruik van een Virtual Private Network (VPN). Een VPN versleutelt je internetverbinding, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om je gegevens te onderscheppen.

10. Plan voor Incidenten
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, kan een cyberaanval nog steeds plaatsvinden. Zorg ervoor dat je een plan voor incidenten hebt. Dit plan moet beschrijven wat je moet doen in geval van een aanval, wie je moet contacteren, en hoe je snel kunt herstellen.

Conclusie

Online veiligheid is een continu proces en geen eenmalige taak. Door voortdurend proactieve maatregelen te nemen, kun je je schoonheidssalon beschermen tegen online dreigingen. Een veilige digitale omgeving is immers net zo belangrijk als een schone en veilige fysieke ruimte. Het geeft rust als je alles afgedekt hebt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over online veiligheid?

Neem dan contact met ons op.

Netwerken is net werken

Netwerken

Netwerken is net werken

Als schoonheidsspecialist ben je niet alleen een expert in het verbeteren van uiterlijk, maar ook een ondernemer die een bloeiende praktijk wil opbouwen. Een van de meest effectieve manieren om je praktijk te laten groeien en je diensten te promoten, is door middel van netwerken. Of het nu gaat om het ontmoeten van potentiële klanten, het samenwerken met andere professionals of het verkennen van nieuwe kansen, het opbouwen van sterke relaties in je vakgebied kan de sleutel zijn tot succes. Hier zijn een paar strategieën voor schoonheidsspecialisten om effectief te netwerken.

Strategieën voor Netwerken

  1. Wees Actief op Sociale Media: Sociale media is een krachtig platform voor schoonheidsspecialisten om hun werk te laten zien en in contact te komen met een breed publiek. Door regelmatig waardevolle inhoud te delen, zoals tips voor huidverzorging, make-up tutorials en klantgetuigenissen, kun je niet alleen je expertise demonstreren, maar ook volgers opbouwen voor je bedrijf. Zorg ervoor dat je reageert op opmerkingen en berichten om betrokkenheid te stimuleren en relaties op te bouwen met je volgers.
  2. Word Lid van Lokale Zakelijke Netwerken: Sluit je aan bij lokale zakelijke netwerken zoals kamers van koophandel, ondernemersverenigingen en professionele netwerkgroepen. Deze platforms bieden mogelijkheden om andere professionals te ontmoeten, van wie sommigen mogelijk op zoek zijn naar schoonheidsdiensten voor henzelf of voor hun klanten. Door actief deel te nemen aan netwerkevenementen en bijeenkomsten, kun je waardevolle connecties maken en je naamsbekendheid vergroten binnen je gemeenschap.
  3. Werk Samen met Andere Professionals: Het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere professionals in aanverwante vakgebieden, zoals kappers, nagelstylisten, en spa-eigenaren, kan een win-win situatie opleveren. Door elkaar door te verwijzen naar klanten en gezamenlijke promotieactiviteiten te organiseren, kun je elkaars bereik vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Bovendien kunnen gedeelde kennis en ervaringen leiden tot waardevolle inzichten en groeimogelijkheden voor beide partijen.
  4. Neem Deel aan Branchegerelateerde Evenementen: Houd jezelf op de hoogte van branchegerelateerde evenementen, zoals vakbeurzen, conferenties en workshops en onze seminars. Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, maar ook om gelijkgestemde professionals te ontmoeten en te netwerken. Actief deelnemen aan paneldiscussies of presentaties kan je ook helpen je autoriteit te vestigen en je netwerk uit te breiden.
  5. Investeer in Educatie: Door deel te nemen aan professionele trainingen kun je zowel je vaardigheden en kennis verbeteren als waardevolle connecties maken met mede-professionals.
  6. Blijf Contact Houden en Bouw Relaties: Het is niet genoeg om alleen nieuwe contacten te maken; het onderhouden van deze relaties is essentieel voor langetermijnsucces. Blijf in contact met je netwerk door regelmatig te communiceren via e-mail, sociale media of persoonlijke ontmoetingen. Het tonen van oprechte interesse in de activiteiten en successen van je netwerk contacten en het bieden van ondersteuning wanneer dat nodig is, kan leiden tot waardevolle samenwerkingen en aanbevelingen in de toekomst.

Netwerken is net werken

Netwerken is een actieve en doelgerichte activiteit die veel overeenkomsten vertoont met het werken aan je carrière of bedrijf. Het vereist inzet, strategie en voortdurende inspanning om succes te behalen.

Conclusie

Het opbouwen van een sterk netwerk als schoonheidsspecialist vergt tijd, toewijding en consistentie. Door actief te zijn op sociale media, deel te nemen aan lokale netwerkevenementen, samen te werken met andere professionals, deel te nemen aan branchegerelateerde activiteiten, te investeren in educatie en relaties te onderhouden, kun je je kansen vergroten om te groeien in de Beauty Branche. Netwerken gaat niet vanzelf het is net als werken.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over effectief netwerken?

Neem dan contact met ons op.

Cupping Gezichtsmassage

Cupping Gezichtsmassage

Cupping Gezichtsmassage

De cupping gezichtsmassage is een fascinerende en effectieve schoonheidsbehandeling, die kan bijdragen aan een gezonde en stralende huid en aan algemeen welzijn. Door de combinatie van eeuwenoude wijsheid en moderne schoonheidspraktijken biedt het een natuurlijke en ontspannende manier om de huid te verbeteren en te verzorgen. Als je op zoek bent naar een nieuwe toevoeging aan je schoonheidsbehandelingen, overweeg dan zeker een cupping gezichtsmassage, die naast huidverbetering je klant een verfrissende ervaring zal opleveren. Laten we dieper ingaan op wat cupping gezichtsmassage precies inhoudt en waarom het zo geliefd is.

De Essentie van Cupping Gezichtsmassage

Cupping gezichtsmassage is een techniek waarbij kleine glazen of siliconen cups op de huid van het gezicht worden geplaatst en vervolgens worden bewogen met behulp van zachte zuigkracht. Deze cups creëren een vacuüm op de huid, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en de spieren ontspannen. In de traditionele Chinese geneeskunde gelooft men dat cupping de doorstroming van 'qi', of levensenergie, verbetert, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid en welzijn.

Voordelen van Cupping Gezichtsmassage

  1. Verbeterde Doorbloeding: De zuigkracht van de cups stimuleert de doorbloeding van de huid, waardoor de huid een gezonde gloed krijgt en de teint verbetert.
  2. Verlichting van Spanning en Stress: Net als bij traditionele massage kan de cupping gezichtsmassage helpen bij het verminderen van spierspanning en het ontspannen van de gezichtsspieren, waardoor stress en spanning verminderen.
  3. Ontgifting: Cupping kan helpen bij het stimuleren van de lymfestroom, waardoor gifstoffen en afvalstoffen uit de huid worden afgevoerd, wat kan bijdragen aan een helderdere en gezondere huid.
  4. Versteviging en Verjonging: Door de verbeterde doorbloeding en lymfestroom kan cupping gezichtsmassage helpen bij het verstevigen en verjongen van de huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  5. Ontstekingsremmend: Cupping gezichtsmassage is een natuurlijke behandeling voor huidproblemen zoals acne en rosacea, omdat het de doorbloeding verbetert en ontstekingen kan verminderen.

Cupping Gezichtsmassage als behandeling in je Salon/ Praktijk

Hoewel cupping gezichtsmassage effectief kan zijn, is het belangrijk om het correct uit te voeren om ongewenste bijwerkingen te voorkomen. Een typische sessie begint meestal met het reinigen van de huid en het aanbrengen van een natuurlijke olie of serum om de cups soepel over de huid te laten glijden. Vervolgens plaatst de Beauty Professional de cups op verschillende delen van het gezicht en beweegt ze zachtjes in opwaartse en naar buiten gerichte bewegingen. De sessie eindigt meestal met een rustgevende gezichtsmassage om de ontspanning verder te bevorderen.

Conclusie

Een van de meest intrigerende gezichtsbehandelingen, die de laatste tijd aan populariteit heeft gewonnen, is cupping gezichtsmassage. Naast huidverbetering zal het je klant een verfrissende en ontspannen ervaring opleveren

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze cupping trainingen of producten?

Neem dan contact met ons op.

Natuurlijke Schoonheid Revolutie

Natuurlijke Schoonheid Revolutie

In de afgelopen jaren heeft de beauty industrie een opmerkelijke transformatie ondergaan, aangedreven door een groeiend bewustzijn en vraag naar natuurlijke en duurzame producten. Deze Natuurlijke Schoonheid Revolutie is niet alleen een trend, maar een fundamentele verandering in hoe zowel consumenten als bedrijven schoonheid definiëren en benaderen. Niet verwonderlijk dat de belangstelling voor onze natuurlijke LeviSsime Naturals lijn en ons natuurzuivere cosmetica merk Precious Beauty Care® continue blijft groeien. Lees hieronder hoe natuurlijke en duurzame producten de beauty industrie herdefiniëren.

Impactgebieden van de natuurlijke schoonheidsrevolutie

    1. Transparantie en ethiek: Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van ingrediënten en de productiemethoden. Natuurlijke en duurzame merken leggen de nadruk op transparantie, traceerbaarheid en ethische praktijken in hun toeleveringsketens.
    2. Minder milieu-impact: Traditionele beautyproducten kunnen veel milieuvervuiling veroorzaken door het gebruik van chemicaliën en verpakkingsmaterialen die moeilijk afbreekbaar zijn. Natuurlijke en duurzame producten zijn vaak gemaakt van biologisch afbreekbare of recyclebare materialen en bevatten minder schadelijke chemicaliën, wat resulteert in een verminderde milieu-impact.
    3. Gezondheid en welzijn: Gezondheid en welzijn: Consumenten worden zich steeds bewuster van de mogelijke schadelijke effecten van bepaalde chemicaliën en ingrediënten op hun gezondheid. Natuurlijke en duurzame producten vermijden vaak deze potentieel schadelijke stoffen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor mensen die op zoek zijn naar gezondere alternatieven.
    4. Innovatie: De groeiende vraag naar natuurlijke en duurzame producten heeft geleid tot meer innovatie in de beauty-industrie. Bedrijven zijn op zoek naar nieuwe, duurzame ingrediënten en verpakkingsoplossingen, wat de industrie stimuleert om creatiever en milieuvriendelijker te worden.
    5. Consumentenbewustzijn: Door de opkomst van sociale media en online informatie zijn consumenten meer geïnformeerd en bewust geworden van de keuzes die ze maken. Natuurlijke en duurzame merken hebben geprofiteerd van dit groeiende bewustzijn door hun verhaal te delen en consumenten te betrekken bij hun missie om een positieve impact te hebben.

Conclusie:

Al met al hebben natuurlijke en duurzame producten de beauty-industrie uitgedaagd om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op het milieu en de gezondheid van consumenten, waardoor een verschuiving naar meer duurzame praktijken en producten is ontstaan.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze natuurlijke producten?

Neem dan contact met ons op.

Nieuwe Klanten via Online Marketing

Nieuwe Klanten via Online Marketing

Het werven van nieuwe klanten via offline marketing, zoals het uitdelen van flyers en visitekaartjes, mond-op-mond reclame, advertenties of advertorials is grotendeels overgenomen door online marketing. Het hebben van een effectieve internetmarketingstrategie is essentieel voor schoonheidsspecialisten, die hun bereik willen vergroten en nieuwe klanten willen aantrekken. In deze blog worden 7 stappen voor een robuuste online marketing strategie besproken, waarmee jij je salon/ praktijk kunt laten groeien.

Online Marketing in 7 stappen

    1. Bepaal je doelgroep: Voordat je duikt in de wereld van internetmarketing, is het cruciaal om een duidelijk begrip te hebben van wie je doelgroep is. Wie zijn de ideale klanten voor jouw diensten? Overweeg factoren zoals leeftijd, geslacht, geografische locatie en specifieke schoonheidsbehoeften. Een gedetailleerd klantprofiel helpt je om je marketinginspanningen effectief te richten.
    2. Ontwikkel een sterke website: Je website is vaak het eerste contactpunt tussen jou en potentiële klanten. Zorg ervoor dat je website professioneel, gebruiksvriendelijk en mobielvriendelijk is. Het moet duidelijke informatie bevatten over je diensten, prijzen, en hoe klanten een afspraak kunnen maken. Voeg ook een portfolio toe met voor-en-na foto's van je werk en klantbeoordelingen om vertrouwen op te bouwen.
    3. Optimaliseer voor zoekmachines (SEO): Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal om ervoor te zorgen dat je website zichtbaar is in de zoekresultaten wanneer potentiële klanten zoeken naar relevante diensten. Dit omvat het optimaliseren van je website met relevante trefwoorden, het verbeteren van de laadsnelheid van je website, en het creëren van kwaliteitsinhoud die antwoord geeft op de vragen van je doelgroep.
    4. Zet sociale media in: Sociale media platforms zoals Instagram, Facebook, en Pinterest zijn uitstekende tools voor schoonheidsspecialisten om hun werk te presenteren en een volgersbasis op te bouwen. Post regelmatig voor-en-na foto's, deel beautytips, en promoot speciale aanbiedingen. Wees interactief en reageer op comments en berichten om een loyale volgersbasis op te bouwen.
    5. Emailmarketing: Verzamel emailadressen van je klanten en websitebezoekers om een mailinglijst op te bouwen. Gebruik deze lijst om je abonnees op de hoogte te houden van nieuwe diensten, promoties, en waardevolle content zoals schoonheidsgidsen of zelfzorgtips. Zorg ervoor dat je emails waarde toevoegen en niet te vaak worden verstuurd om uitschrijvingen te voorkomen.
    6. Online advertenties: Overweeg het gebruik van betaalde online advertenties via Google Ads of sociale media platforms om je bereik verder te vergroten. Gerichte advertenties kunnen je helpen om je ideale klanten te bereiken op basis van specifieke demografische, geografische en gedragscriteria.
    7. Analyseer en pas aan: Online marketing is een continu proces. Gebruik analysetools zoals Google Analytics en de inzichten van sociale media platforms om de prestaties van je marketinginspanningen te volgen. Let op wat werkt en wat niet, en wees bereid om je strategie aan te passen op basis van deze inzichten.

Conclusie:

Door bovengenoemde 7 stappen te volgen, kun je een effectieve internetmarketingstrategie ontwikkelen die de zichtbaarheid van je schoonheidspraktijk vergroot, nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten behoudt. Het is een investering in tijd en soms geld, maar de voordelen die het kan opleveren zijn aanzienlijk.

Meer informatie?

Will je meer informatie over 'Nieuwe Klanten via Online Marketing' of 'Werken aan je Bedrijf'?

Neem dan contact met ons op.

Nieuwe doelen voor Succes

Het begin van het nieuwe jaar is vaak een goed moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en te focussen op een nog succesvoller nieuw jaar, vooral op zakelijk gebied. Immers, als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg. Het opstellen van doelen is een cruciale stap naar groei en succes. In dit blog ‘Nieuwe doelen voor Succes’ gaan we dieper in op het belang van het stellen van nieuwe doelen en hoe je ze kunt omzetten in concrete acties om een succesvol jaar tegemoet te gaan.

Het opstellen van Nieuwe Doelen voor Succes

  1. Reflectie op het Voorgaande Jaar: Voordat we vooruitkijken, is het essentieel om een stap terug te doen en te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Welke doelen zijn behaald en welke niet? Deze reflectie vormt de basis voor het formuleren van realistische en haalbare doelstellingen voor het komende jaar.
  2. SMART Doelen Opstellen: Bij het formuleren van nieuwe doelen is het belangrijk om het SMART-principe toe te passen: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Maak je doelen concreet en meetbaar, zodat je voortgang kunt bijhouden en successen kunt vieren.
  3. Focus op Groei: Stel ambitieuze, maar haalbare doelen die gericht zijn op de groei van je bedrijf. Dit kunnen doelen zijn zoals het vergroten van de omzet, het uitbreiden van het klantenbestand of het verbeteren van je vaardigheden door het volgen van trainingen. Door groei centraal te stellen, geef je jezelf en je team een duidelijke richting.
  4. Implementatieplan opstellen: Het hebben van doelen is slechts de eerste stap; het opstellen van een gedegen implementatieplan is net zo belangrijk. Identificeer de stappen die nodig zijn om je doelen te bereiken en zet deze in je agenda.
  5. Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen: Ondanks een goed doordacht plan, kunnen onverwachte omstandigheden zich voordoen. Wees bereid om flexibel te zijn en pas je strategie aan indien nodig. Het vermogen om snel te reageren op veranderingen is een waardevolle eigenschap voor een succesvol bedrijf.

Conclusie:

Het stellen van zakelijke doelen voor het nieuwe jaar is een essentiële stap om groei en succes te realiseren. Door doelen SMART te maken, de acties in je agenda te plannen en op te volgen, leg je een goede basis voor een succesvol jaar.

Meer informatie?

Meer informatie over ‘Nieuwe doelen voor succes‘ of ‘Werken aan je Bedrijf‘?

Neem dan contact met ons op.

Fantastische resultaten met een Alginaat Masker van LeviSsime

Een schoonheidsspecialist of huidtherapeut kiest steeds vaker voor een behandeling met een alginaatmasker vanwege de vele voordelen die het biedt voor de huid. Bij een behandeling met een alginaatmasker hoef je geen massage uit te voeren. Het masker is zo sterk dat het zelfs meer effect geeft dan een regulier masker aangevuld met een massage. Levissime heeft voor verschillende huidverbeteringen vier Alginaat maskers.

Vier Alginaat maskers van LeviSsime

  1. Alginaat Anti-aging Masker: Dit is een sterk verjongend alginaatmasker, geformuleerd met bruine algen, witte klei en polyfenolrijke druivenpitten. Het zorgt voor elasticiteit en maximale hydratatie, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden aangepakt. Het resultaat is direct zichtbaar. Dit maakt het masker populair als een snelle oplossing voor een stevigere en gladdere huid.
  2. Alginaat Zuurstof Masker: Dit is een sterk antioxidant alginaatmasker, geformuleerd met bruine algen en kiwi-extract. Het herstelt de helderheid, glans en vitaliteit van de huid en vermindert tekenen van veroudering. Het resultaat van dit prachtige masker is meteen zichtbaar.
  3. Alginaat Anti Pigment Masker: Dit alginaatmasker is geformuleerd met bruine algen, witte klei, blauwe lotus en erwtenextract, met depigmenterende en antioxiderende eigenschappen. Helpt met het herstel van een uniforme en stralende huidskleur, en pakt pigmentvlekken en een rode huid aan. Het resultaat is prachtig.
  4. Alginaat Zuiverend Masker: Dit masker is geformuleerd met bruine algen en komkommerextract. Het heeft een kalmerend effect op de huid, verwijdert onzuiverheden en stimuleert en revitaliseert de huid. Geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals rosacea, roodheid, ontstekingen, irritaties of acne. Het masker zorgt ervoor dat de huid zichtbaar minder gaat glimmen en laat poriën verkleinen. Wat prachtig!

Hoe gebruik je een alginaat masker?

Gebruik: Doe de inhoud van één sachet in een glazen kom en voeg de juiste waterhoeveelheid toe volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van ieder sachet. Meng met een kunststof spatel tot er een homogene pasta ontstaat. Daarna aanbrengen op het gezicht. Het masker mag over de gesloten ogen en mond. Breng eventueel een gaasje aan over de ogen. De inwerkingstijd is ongeveer 15 minuten. Verwijder tot slot het masker in één beweging, zoals we tijdens de training leren. Hoe je het masker gebruikt laten we zien in deze video: https://youtu.be/xVhunP9QnRA. We zetten de uitgebreide stappenplannen voor alle alginaat maskers in onze partner bibliotheek.

Meer informatie?

Meer informatie over onze alginaatmaskers? Neem dan contact met ons op.

Wat te doen tegen Eczeem?

Deze maand is het de wereld eczeem maand, dit houdt in dat we eczeem deze maand extra bespreekbaar maken. In de blog van vandaag geven we algemene informatie over eczeem. We geven tips over hoe je het beste eczeem kunt verhelpen én we geven een aantal feitjes weg over eczeem.

Eczeem is de verzamelnaam voor huidziekten met eenzelfde soort huiduitslag. De meest voorkomende soort eczeem is constitutioneel eczeem: een eczeem dat zich op allerlei plaatsen op het lichaam kan voordoen en gepaard gaat met heftige jeuk. Bij een actief eczeem is de huid rood en gezwollen en voelt warm aan. Er kunnen bultjes en met vocht gevulde blaasjes verschijnen op de huid. Als de activiteit van het eczeem vermindert drogen de blaasjes in tot korstjes, de huid gaat schilferen en de roodheid neemt af. Dit is de zogenaamde chronische fase van het eczeem. Bij eczeem kunnen roodheid, nattende blaasjes, korstjes en een droge schilferende huid tegelijkertijd voorkomen.

Hoe behandel je eczeem?

Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. Bijvoorbeeld met een crème of zalf met of zonder cortisonen. Uit onderzoek blijkt dat een aantal mensen met eczeem voorkeur hebben voor een zelfzorgproduct zonder cortisonen. Ook zeggen veel mensen liever een crème te gebruiken onder andere omdat een crème makkelijk uitsmeert. De voordelen van een crème:

  • smeert makkelijk uit
  • trekt snel in

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Wist je dat…

  • Eczeem niet besmettelijk is? Eczeem kun je niet aan anderen overdragen. 
  • Het gebruik van douchegel of geparfumeerde zeep eczeem kan veroorzaken of verergeren? 
  • Eczeem bij volwassenen het vaakst voorkomt op handen en voeten? 
  • Het belangrijk is om je huid, je gezicht, ellebogen, oksels en knieholtes goed af te drogen na douchen, wassen of sporten?
  • Sterke wasmiddelen voor je kleren, je sokken of je ondergoed je huid kunnen irriteren? Gebruik een mild, geurloos wasmiddel.

Vitamine E

Vitamine E is een van de belangrijkste vitaminen voor de huid. Vitamine E staat namelijk bekend om zijn anti-aging en vochtinbrengende eigenschappen. Het is echter een veel minder bekende vitamine dan Vitamine C, ook deze vitamine pas vrij laat ontdekt. Desalniettemin biedt vitamine E veel voordelen aan de huid:

  • Belangrijke antioxidant die de huid beschermt
  • Vermindert de vorming van vrije radicalen na blootstelling van de huid aan UV- straling
  •  Voorkomt dat weefsels beschadigd raken door oxidatie van onverzadigde vetzuren
  • Helpt huidcellen te regenereren in de bovenste huidlagen
  • Verbetert het vermogen van de huid om vocht vast te houden
  • In vet oplosbaar

Nog een paar algemene gezondheidsvoordelen:

  • verlaagt het vetgehalte in het lichaam
  •  verlengt het leven van rode bloedcellen
  • voorkomt aderverkalking
  • helpt de spieren om zichzelf van zuurstof te voorzien
  • helpt de stofwisseling in de cel te reguleren
  • zou een positief effect hebben bij mensen met hartproblemen (nog niet onomstotelijk bewezen)
  • zou prostaatkanker kunnen helpen voorkomen (nog niet onomstotelijk bewezen)
  • versterkt de werkzaamheid van vitamine A

Vitamine E is meer dan alleen maar een mooi maker, heel het lichaam heeft baat bij deze multitasker. Het is onder andere ook een sterke antioxidant en beschermt je lichaam ook tegen schade door vrije radicalen.

Opmerking: een tekort aan vitamine E in het lichaam zelf komt niet zoveel voor, alleen als er een ernstige stoornis in de opname van voedingsstoffen plaatsvindt. In de huid kunnen mensen echter wel vaker een tekort hebben.

De Aqua lijn van LeviSsime bevat olie die rijk is aan Omega 3 en ook rijk aan vitamine E. Ook bevat de Armony lijn van LeviSsime vitamine E. En de volgende andere producten:

  • Peeling scrub
  • Hydracolor
  • Hand creme
  • Massage olie

In welke voeding kun je vitamine E vinden?

  • Zonnebloemolie
  • Dieethalvarine
  • Dieetmargarine
  • Brood
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Eieren
  • Pecannoten
  • Snijbieten
  • Spinazie
  • Cashewnoten
  • Broccoli
  • Papaya
  • Boerenkool

Rosacea & voeding

Goede voeding is essentieel als je last hebt van Rosacea of andere huidklachten. Maar er zijn nogal wat groente, fruit, vis, vlees en bijvoorbeeld ook kruiden die vol zitten met Histamine. Histamine is een organische verbinding, meer bepaald een biogene amine, die betrokken is bij verschillende fysiologische processen. De stof Histamine speelt een rol in het maag-darmkanaal, fungeert als neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel en heeft een functie in het afweersysteem.

Histamine kan voorkomen in onder andere tomaten, spinazie, avocado, mango, kiwi, aardbeien en kruiden als kaneel en koriander. Voor de mens met weinig tot geen huidklachten kan het lichaam goed tegen deze producten met Histamine, maar de mens die last heeft van klachten als Rosacea, kan er minder goed tegen en kan hier meer klachten door krijgen.

Heb jij Rosacea, Eczeem of last van andere huidklachten en kom je hier niet goed vanaf, probeer het dan gewoon eens uit om te minderen met producten waarin deze Histamine verwerkt zit, of ze zelfs helemaal te vermijden. Zeker als je ook vaak last hebt van geïrriteerde ogen, hooikoorts of zelfs last hebt van migraine is het de moeite waard om het te proberen.

Groente

In veel verschillende groentes zitten Histamine. Denk bijvoorbeeld aan, tomaten, spinazie, zuurkool, bietjes of paddenstoelen. In groentes zoals bijvoorbeeld bonen of gele paprika zit maar weinig Histamine.

Fruit

Ook in verschillende fruitsoorten zit Histamine. Denk bijvoorbeeld aan kiwi’s, aardbeien, ananas, grapefruit, meloen of frambozen. In bananen, mango’s, druiven of vijgen zit weinig Histamine.

Vlees & Vis

Er is ook aangetoond dat er in varkensvlees, lamsvlees en ander wild veel Histamine zit. Het is daarom als je last hebt van verschillende huidklachten beter om bijvoorbeeld kip of rundvlees te eten.

Het eten van vis wordt helaas afgeraden. Verschillende vissoorten bevatten van nature veel Histamine. In principe geldt dat je beter geen vis uit blik kunt eten, kies dan liever voor een verse vis. Vis uit de diepvries bevat nog de minste Histamine.

Kruiden

Het gebruik van een aantal kruiden wordt flink afgeraden. Kruiden waar veel Histamine in verwerkt zit zijn onder andere, kruidnagel, koriander, nootmuskaat, komijn, gember, mosterdzaad etc. Peper, zout en natuurlijke kruiden gaat vaak goed.

Wat veroorzaakt rimpels?

Eerste rimpels? Al een rijpe huid? Je wist dat de dag ooit zou gaan komen. Je staat voor de spiegel en ontdekt je eerste rimpel. Help! De eerste rimpels! Wat moet ik nu? In deze blog vertellen we meer over hoe rimpels ontstaan, waar ze ontstaan én wat je er tegen kunt doen.

Hoe ontstaan rimpels?

Vanaf je 23e levensjaar vertraagt de collageenproductie en de aanmaak van elastine weefsels. De huid begint slapper te worden en geleidelijk aan ontstaan de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering rond je 30ste. Rimpelvorming is een natuurlijk verschijnsel bij het ouder worden van de huid, maar is voor een deel genetisch bepaald. Daarnaast spelen je levensstijl, voeding én de zon een belangrijke rol bij het ontstaan van rimpels.

Waar ontstaan de rimpels?

Rimpels ontstaan overal waar je huid regelmatig ‘plooit’. Dus bij het lachen ‘plooit’ de huid rond de buitenste ooghoeken doorgaans kleine, ondiepe lijntjes die ook wel kraaienpootjes of lachrimpels worden genoemd. Hoe vaker je lacht hoe meer rimpels je daar kunt krijgen. Op het voorhoofd worden rimpels zichtbaar als horizontale lijnen, dit komt door het optrekken van de wenkbrauwen. Tussen je wenkbrauwen trek je de wenkbrauwen samen als je diep nadenkt of boos bent, deze rimpels zijn beter bekend als fronsrimpels. Door deze gezichtsuitdrukking kunnen de lijnen in de loop van de tijd breder en dieper worden.

Ook op de wangen kunnen fijne lijntjes voorkomen door een bepaalde gezichtsuitdrukking. En tussen de neus en de mond vormen zich diepere rimpels die ook wel nasolabiale plooien worden genoemd ofwel de bekende neus-lippen lijn.

Wat kun je doen tegen rimpels?

Weet wat je eet

Je eetgewoonten zijn van grote invloed op rimpelvorming.

  • Vermijd suikers
  • Eet goede vetten, zoals: avocado, noten, zaden, peulvruchten, olijf olie en eventueel vette vis.
  • Nuttig voeding rijk aan antioxidanten, zoals: fruit, groenten en groene thee.
  • En drink vooral veel water! Minimaal 2 liter per dag.

Droog je huid niet uit

Een droge huid is gevoeliger en beschadigt makkelijker.

  • Gebruik een gezichtsreiniger die de huid niet alleen goed reinigt maar ook de natuurlijke beschermlaag van je huid in balans houdt en vooral diep in de huidlaag vocht toedient. Kies voor een Cleanser waar een olie aan toegevoegd is. Deze olie zorgt voor een optimale verzorging en laat de huid zacht aanvoelen.
  • Een voedende crème met onverwarmde ingrediënten zal je natuurlijke vitamine A,E,C geven en zit vil mineralen die de huid in goed conditie houden.
  • Kies een product met laag moleculair Hyaluronzuur. Van dit ingrediënt weten we dat hij vocht aan de huid toevoegt en vasthoudt tot in de diepe huid lagen.
  • Ook Squarleen druppels zijn aan te raden.

Bescherm je huid tegen de zon

Je huid beschermen tegen de zon is de belangrijkste tip om rimpels tegen te gaan, hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De zon beschadigd namelijk altijd.

  • UV straling dringt diep door in de huid en breekt elastische vezels in het bindweefsel af. Daardoor kunnen er vroegtijdig rimpels ontstaan in het gezicht en decolleté. Draag bedekkende kleding of bijvoorbeeld een hoed en een product met SPF.
  • Een goede crème mag minimaal een SPF factor hebben van SPF 15 en zal je huid voor meer dan 80% beschermen. Deze crème moet je een half uur aanbrengen voordat je in de zon gaat omdat het product door de huid moet worden opgenomen en moet worden geactiveerd. De crème zal je 2-3 uur beschermen. Vergeet daarom niet om ieder 2-3 uur opnieuw je huid met een beschermende zonnen crème.
  • Zoek een crème die je beschermt tegen UVA (A staat voor ‘aging’/verouderen) en tegen UVB (B staat voor ‘burning’/verbranden).

Wat veroorzaakt Rosacea?

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke aandoening van voornamelijk de gezichtshuid en kenmerkt zich door opvlammingen en terugvallen. De belangrijkste kenmerken van Rosacea zijn roodheid en kleine puistjes op de  neus, de wangen, de kin en het voorhoofd. Rosacea kan echter ook voorkomen op de ogen, de nek, borst, hoofdhuid en oren. Het lijkt op acne, maar Rosacea komt meestal niet voor in de jeugdjaren, voornamelijk na het 30e levensjaar. Hoewel Rosacea ook bij mannen voorkomt treft het voornamelijk vrouwen. Mensen met een lichte huid en lichte oogkleur hebben een groter risico om Rosacea te ontwikkelen.

Wetenschappers proberen nog steeds te achterhalen wat Rosacea veroorzaakt. Door Rosacea te bestuderen, hebben wetenschappers enkele belangrijke aanwijzingen gevonden:

  • Veel mensen die Rosacea krijgen, hebben familieleden die rosacea hebben. Het is mogelijk dat mensen genen voor Rosacea erven.
  • Wetenschappers ontdekten dat de meeste mensen met acne-achtige Rosacea reageren op een bacterie genaamd Bacillus oleronius. Deze reactie zorgt ervoor dat hun immuunsysteem te sterk reageert. Wetenschappers weten nog steeds niet of dit Rosacea kan veroorzaken.
  • Een insect die infecties in de darmen veroorzaakt, kan een rol spelen. Dit insect, H pylori, komt veel voor bij mensen met Rosacea. Wetenschappers kunnen niet bewijzen dat H pylori Rosacea kan veroorzaken. Veel mensen die geen Rosacea hebben, hebben ook een H pylori-infectie.
  • Een mijt die op ieders huid leeft, de Demodex, kan een rol spelen. Deze mijt leeft graag op de neus en wangen, en dit is waar Rosacea vaak verschijnt. Veel studies hebben aangetoond dat mensen met Rosacea grote aantallen van deze mijt op hun huid hebben. Het probleem is dat sommige mensen die geen Rosacea hebben, ook een groot aantal van deze mijt op hun huid hebben.
  • Een eiwit dat normaal de huid beschermt tegen infecties, cathelicidine, kan roodheid en zwelling veroorzaken. Hoe het lichaam dit eiwit verwerkt, kan bepalen of een persoon Rosacea krijgt.

Rosacea is meestal goed te behandelen, maar niet volledig te genezen. Omdat niet iedereen dezelfde symptomen heeft is er ook geen universele behandeling. Wel kunnen we een aantal van de mogelijkheden toelichten. 

  • Medicatie: Verschillende medicijnen kunnen worden voorgeschreven om puistjes en bultjes als gevolg van Rosacea te verminderen. Lokale medicatie tegen roodheid in het gezicht is ook mogelijk. Een combinatie van orale en lokale medicatie wordt meestal voorgeschreven om Rosacea onder controle te krijgen.
  • Laserbehandeling: behandeling met lasers is ook mogelijk, waarbij felle lichtimpulsen gebruikt worden om de zichtbare bloedvaten te verwijderen.
  • Huidverzorging: Door de huid met Rosacea goed te verzorgen nemen de symptomen van Rosacea af. Let daarbij wel op dat er gebruik gemaakt wordt van zachte reinigingsmiddelen, waarbij afspoelen niet meer nodig is.
  • Pas je levensstijl aan: het drinken van alcohol, pittig eten, hitte en kou hebben allemaal een negatief effect op de huid. Om Rosacea te verminderen kunt u dit daarom het beste zoveel mogelijk vermijden.

Tarwekiemolie

Wat is Tarwekiemolie?

Tarwekiemolie voor de huid, wordt gewonnen uit kiemende tarwekorrels. Tarwe is één van de oudste gecultiveerde granen en zijn geschiedenis is gaat zeker tot zo’n 10.000 jaar terug. Tegenwoordig hoort het nog steeds bij één van de belangrijkste gewassen waar de mensheid zich mee voedt, samen met mais.

Onze tarwekiemolie is koudgeperst en heeft daardoor een hoog gehalte Vitamine E en is zeer geschikt voor gebruik op de huid. Van alle natuurlijke huidoliën heeft tarwekiemolie zelfs één van de hoogste gehaltes Vitamine E. Vitamine E zou ontstekingsremmend werken op de huid. Onderzoek lijkt ook uit te wijzen dat het aanbrengen hiervan, de ruwe en droge huid verbetert en fijne lijntjes verzacht. Daarnaast bevat tarwekiemolie ook caroteen en lecithine.

Pure Tarwekiemolie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 20 en op die manier een natuurlijke bescherming tegen de zon zijn. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor per batch anders kan zijn, het blijft belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.

Toepassingen Tarwekiemolie

Tarwekiemolie wordt gebruikt bij een droge, schilferige huid met name bij een wat rijpere huid. Koudgeperste tarwekiemolie staat bekend om het gebruik bij littekens. Tarwekiemolie is ook een veel gebruikt bestanddeel van anti-cellulitis ook wel sinaasappelhuid genoemd, producten, samen met rozemarijn etherische olie en pure jojoba olie.


Koudgeperste Tarwekiemolie

De kiemende tarwekorrels worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Tijdens het persen wordt de olie uit de tarwekorrels gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.

Bamboe massage

De bamboe massage is een massagetechniek die gepaard gaat met een van de oudste oosterse tradities. Bamboetherapie wordt gedaan met zorgvuldig geselecteerde bamboestokken.

Het geeft een unieke ervaring door de zintuigen zowel fysiek als intern te stimuleren. De stokken die worden toegepast in lichaams- en gezichtsbehandelingen zijn van verschillende diameters en lengtes, denkend aan de anatomie van de cliënt. De basis van deze massagetechniek is de keuze van verschillende maten bamboe, evenals het gebruik, druk, rotatie en verplaatsing ervan. Dit type massage wordt gestart door het dorsale deel en eenmaal voltooid, wordt het gevolgd door de ventrale zijde.

De bamboe massage werkt vooral op het onderhuids bindweefsel. De massage is erg ontspannend en geeft een enorm liftend effect aan de huid. Het resultaat is al te zien na 1 behandeling! De bamboe is een erg mooie toevoeging aan je gezichtsbehandeling om bijvoorbeeld rimpels te verminderen of de doorbloeding te stimuleren.

Tip: drink na de massage voldoende water om afvalstoffen af te voeren.

Voordelen van Bamboe-therapie:

– Sedatief effect bij het werken op zenuwuiteinden.
– Bestrijding van vermoeidheid en uitputting.
– Toont de huid, pezen en gewrichten, waardoor de spierspanning vermindert.
– Verbetering van oxygenatie en voeding, bevordering van celvernieuwing.
– Vermindert gezichtsuitdrukking lijnen.
– Verbetert de lymfecirculatie en bevordert de afvoer.
– Bestrijdt cellulitis.
– Vermindert vetweefsel in lichaam en gezicht.
– Bestrijdt donkere plekken en verstevigt de huid. Vormt het silhouet opnieuw.
– Stimuleert de energiebalans, handhaving van de harmonie.
– Handhaaft kracht en levensduur, waardoor de verslechteringsprocessen worden verminderd.

Bindweefsel massage

Een bindweefselmassage is niet zomaar een massage. Deze massage heeft als doel de huidconditie te verbeteren. Maar wat is een bindweefselmassage precies, hoe werkt dit, en wat zijn de voordelen? Dat lees je in deze blog!

Wat is een bindweefselmassage?

Een Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, die is ontwikkeld om de conditie van de huid te verbeteren. De huid wordt krachtig gemasseerd, waardoor er een prikkel wordt gegeven aan het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor wordt de huid aangezet tot vernieuwing, verjonging en wordt de doorbloeding verbeterd.

Wanneer gebruik je een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage gaat de strijd aan met verschillende huidproblemen. Heb jij bijvoorbeeld last van een slechte doorbloeding, dan is deze techniek misschien wel iets voor jou. Daarnaast is een bindweefselmassage geschikt als je last hebt van wallen onder de ogen, een grote neus- lippenplooi hebt, fijne lijntjes of rimpels hebt, een verslapping van het gezicht of als je een grauwe huid hebt. Een bindweefselmassage zal deze huidproblemen al na één behandeling verminderen en is voor iedereen geschikt. Mannen en vrouwen van verschillende leeftijden kiezen voor een bindweefselmassage.

Voordelen van een bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een speciale massage om de huidconditie te verbeteren. Maar dan vraag je je natuurlijk af welke voordelen een bindweefselmassage heeft. Wij geven alle voordelen van deze techniek op een rijtje:

  • De doorbloeding in de huid wordt gestimuleerd.
  • De huidstructuur verbetert.
  • Het bindweefsel wordt verstevigd, voor een stevigere huid.
  • De huidconditie wordt verbeterd, waardoor bijvoorbeeld ook acne vermindert.
  • Lijntjes en rimpels verminderen.
  • Littekens verminderen.
  • Verklevingen worden verminderd.
  • Je krijgt een strakkere huid.
  • De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof neemt toe.
  • Stress wordt verminderd.
  • Cellulitis (sinaasappelhuid) wordt verminderd.
  • Striae wordt verminderd.

Na één behandeling is het resultaat al zichtbaar! Om het beste resultaat te behalen zijn meerdere behandelingen nodig. Na de behandeling zal de huid wat rood zijn, maar dit zal de volgende dag wegtrekken.

Wij raden aan om de behandelingen in kuurverband te doen zodat het resultaat fantastisch is! Na een kuur is het verstandig om eens in de zoveel tijd een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Op deze manier blijft het resultaat het mooist en heb je er het langst plezier van!

Calendula Extract

Calendula stamt van het Latijnse Calendae; de naam van de eerste dag van de maand. Officinalis betekent “geneeskrachtig” of “uit de apotheken”.

Waar groeit Calendula?
Calendula groeit in Zuid-Europa en Azië. Calendula is een echte zonaanbidder. De bloem opent bij zonsopgang en sluit zich bij zonsondergang. Calendula kan op vele ondergronden aarden, zo lang het een zonnige plek is. Calendula groeit jaarlijks van de lente tot aan de herfst.

Eigenschappen van de Calendula:
In de homeopathische literatuur staat Calendula (in kruidvorm) bekend om zijn antiseptische eigenschappen. De tinctuur van de Calendula is vergelijkbaar met jodium. Calendula staat ook bekend om haar bloedstelpende en ontstekingsremmende eigenschappen en ter bevordering van het herstel van de lymfedoorbloeding.

Calendula is met name een acuut middel. Het heeft een verzachtende werking bij wonden, omdat de zenuwen tot rust worden gebracht. Daarnaast heeft Calendula een helende werking op de huid. In de homeopathische geneeskunde wordt het vaak toegepast bij schaafwonden, sneetjes, diepere wonden, ontstekingen en ettering.

Het extract van verse Calendula Officinalis heeft een verzachtende en zuiverende invloed op de huid, en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid. Er zijn zowel inwendige als uitwendige toepassingen van de goudsbloem. De goudsbloem is ontsmettend en bestrijdt bacteriën.

Ook voorkomt Calendula-extract veroudering op twee verschillende manieren: het bevordert de strakheid van de huid, wat de dagelijkse schade vermindert, en het verhoogt ook de hydratatie in de huid, wat een van de belangrijkste manieren is om tekenen van veroudering te voorkomen.

Druiven Extract

De druif bevat goeie mineralen wat goed is voor ons lichaam. Druiven bezitten vitamine C, A, B1, B2, P en mineralen: kalium, ijzer, mangaan en verschillende andere voedingsvezels. In druiven zit er ook resveratrol, wat bekend staat als een belangrijke anti-aging stof.

Naast de vermindering en de preventieve bescherming van verschillende ziektes, heeft de druif ook het positieve effect met betrekking op verbeteren. Onze huid is de grootste orgaan van ons lichaam. Om dit goed te beschermen dien je goed te zorgen voor je huid. Het eten van druiven kan daar uitkomst voor bieden. Druiven verbeteren namelijk de gezondheid van je huid. In druiven zit vitamine C. Vitamine C staat bekend als een vitamine wat goed is voor je huid. Het helpt je namelijk om veroudering van je huid te voorkomen. De Druif stimuleert collageen- en elastine-synthese waardoor de huid steviger en elastischer blijft.

Naast het eten kun je het vruchtvlees van de druif op je huid smeren. Wanneer dit een half uur intrekt, vermindert het je rimpels.

Magnesium

Wat is magnesium precies?

Magnesium is behalve een mineraal ook een elektrolyt. In de eerste plaats stellen elektrolyten ons in staat om te leven als elektrisch geladen wezens. Zij zijn verantwoordelijk voor alle elektrische activiteit (dus het geleidingsvermogen van de hersenen) in het lichaam. Zonder elektrolyten zoals magnesium, kunnen spieren niet werken, het hart niet kloppen, je hersenen geen signalen ontvangen. We hebben magnesium nodig om in leven te blijven, punt uit. Zodra we niet voldoende binnenkrijgen verliezen we energie en het geleidingsvermogen dat ons aan de gang houdt.

Technisch gezien: door een tekort aan magnesium gaan we langzaam dood, krijgen steeds meer pijn en gaan ons van dag tot dag, van jaar tot jaar slechter voelen.

Magnesium is een cofactor van meer dan driehonderd lichamelijke reacties, noodzakelijk voor de transmissie van zenuwimpulsen, temperatuurregeling, ontgifting van de lever en vorming van botten en tanden. Echter, magnesium toont zijn ware kracht in de cardiovasculaire gezondheid. De Weston A. Price Foundation schrijft: Magnesium kan op zichzelf alleen al een rol vervullen in het toedienen van veel voorkomende cardiale medicijnen: Magnesium remt bloedstolsels (zoals aspirine), verdunt het bloed (zoals Coumadin), blokkeert calciumopname (zoals calcium-kanaal blokkerende medicijnen als Procardia) en ontspant de bloedvaten (zoals ACE-remmers als Vasotec).

Bijna iedereen lijdt aan symptomen van magnesiumtekort. Enkele symptomen kunnen zijn:

  • Constipatie
  • Hoge bloeddruk (hypertensie)
  • Angst
  • Depressie
  • Slapeloosheid
  • Gedragsstoornissen
  • Lethargie
  • Verminderd geheugen/denken
  • Epileptische aanvallen
  • Vermoeidheid
  • Slaapstoornissen
  • Pijn
  • Spierkrampen
  • Chronische pijn in de rug
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Spierpijn
  • Tendinitis (peesontsteking)
  • Woede
  • Agressie
  • ADHD
  • Wazig werkende hersenen
  • Spanning
  • Angststoornissen, zoals OCD (dwangneurose)

Alles wat je gespannen en strak maakt kan mogelijk te wijten zijn aan magnesiumtekort. Als je niet kunt ontspannen of niet kunt stoppen – denk aan magnesium! Ernstige gezondheidsproblemen kunnen gekoppeld worden aan dit belangrijke mineraal. De meeste mensen met chronische ziektes of gezondheidsproblemen zijn enorm gebaat bij magnesiumsuppletie. Omdat chronische ziektes stress veroorzaken en stress magnesiumtekort veroorzaakt. De hiernavolgende condities kunnen te maken hebben met magnesiumtekort als deel van de puzzel:

Waarom hebben we een zo groot magnesium tekort?

  1. We worden door ons voedsel vergiftigd.
  2. We zijn steeds vaker gestrest. Onze levensmotoren draaien op topvermogen en zuigen ons helemaal leeg. Productie van stresshormonen vereist een hoog magnesiumgehalte en stressvolle ervaringen leiden tot uitputting daarvan.
  3. We eten meer suiker dan ooit. Voor elke molecule suiker die we eten gebruikt ons lichaam 54 moleculen magnesium om het te verwerken.
  4. Lage magnesiumwaarden in landbouwgrond en moderne landbouwtechnieken breken het magnesiumniveau af.
  5. Het magnesiumniveau wordt uitgeput door veel farmaceutische medicijnen en oestrogeensamenstellingen, zoals orale anticonceptiemiddelen, antibiotica, Cortison, Prednison en bloeddruk regulerende medicijnen. Ook diuretica (plasmiddelen) in koffie en thee verhoogt de uitscheidingsniveaus.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een magnesiumtekort, daar zijn geen onderzoeken voor nodig. Geraffineerde/voorbewerkte voedingsmiddelen zijn ontdaan van hun mineralen, vitaminen en vezels. Dit zijn anti-nutriënte voedingsmiddelen, aangezien ze ons in feite van magnesium beroven om in onze stofwisseling opgenomen te kunnen worden. En eenmaal geconsumeerd eisen ze dat we ons tekort aanvullen met magnesium, anders zijn we voorbestemd in elkaar te storten wegens een ernstig tekort daaraan. Zoals eerder gezegd, suiker is de ergste dader. Elke suikermolecule die je tot je neemt verbruikt meer dan 50 keer de hoeveelheid magnesium uit je lichaam.

De beste manieren om magnesium binnen te krijgen.

  1. Eet magnesiumrijk voedsel dat op biologische grond is geteeld zoals: Zonnebloempitten, Geroosterde pompoenpitten, Sesamzaadjes, Volkoren rijst, Spinazie, Amandelen etc.
  2. Neem ionische magnesiumdruppels.
  3. Breng magnesiumolie aan op de huid! Dat is de tweede beste manier om je magnesiumniveau te verhogen.
  4. Neem een Epsom zoutbad. Dit verhoogt niet alleen het magnesiumgehalte in je lichaam, maar ook het zwavelgehalte in je lever.

11 Magnesium voordelen voor vrouwen:

Verlaagt premenstruele symptomen en een osteoporose risico

Magnesium verlicht ook de symptomen van het premenstrueel syndroom. Het is vooral nuttig voor een opgeblazen gevoel, slapeloosheid, zwelling van benen, gewichtstoename en gevoeligheid van de borsten. De combinatie van magnesium met vitamine B-6 verhoogt de effectiviteit. Wetenschappers weten ook dat een tekort aan magnesium, naast calcium en vitamine D, een rol speelt bij de ontwikkeling van osteoporose. Door deze voedingsstoffen vaker te consumeren en gewicht dragende oefeningen te doen, kunt u uw risico verlagen.

Zwangerschapsvoordelen

Als je zwanger bent, helpt magnesium de lichaamsweefsels op te bouwen en te herstellen. Een ernstig tekort tijdens de zwangerschap kan leiden tot pre-eclampsie, slechte foetale groei en zelfs kindersterfte. Zwangere vrouwen van 19 tot 30 jaar moeten proberen dagelijks minimaal 350 mg magnesium te consumeren.

Verlicht door zwangerschap veroorzaakte krampen in de benen

Zwangere vrouwen ervaren vaak pijnlijke krampen in de benen. Een ander dubbelblind onderzoek bij 73 zwangere vrouwen wees uit dat drie weken magnesiumsupplementen beenkrampen aanzienlijk verminderden in vergelijking met placebo.

Verlaagt de bloeddruk

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium wordt geassocieerd met een lagere bloeddruk. Een studie, die rapporteert over de resultaten van een groot klinisch onderzoek, stelt dat hogere inname van magnesium via de voeding het risico op hypertensie bij vrouwen vermindert.

Men denkt dat magnesium een rol speelt bij het ontspannen van bloedvaten, wat helpt bij het verlagen van de bloeddruk. Dit is goed nieuws voor zwangere vrouwen met bloeddrukstoornissen die bekend staan als pre-eclampsie en eclampsie. Beide aandoeningen houden tijdens het derde trimester een scherpe piek in de bloeddruk in, en magnesium behandelt ze effectief en voorkomt verergerende symptomen, die epileptische aanvallen kunnen veroorzaken.

Verlaagt het risico op diabetes

In een longitudinaal onderzoek dat oorspronkelijk bedoeld was om het verband tussen lage doses aspirine en vitamine E op hartaandoeningen en het risico op kanker bij vrouwen te achterhalen, ontdekten wetenschappers dat vrouwen met overgewicht die te weinig magnesium consumeerden, een hoger risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2. De studie omvatte tussen 1993 en 1996 bijna 40.000 deelnemers. De studie ondersteunt wijdverbreide aanbevelingen dat vrouwen meer voedselbronnen van magnesium consumeren.

Magnesium bestrijdt depressie

Magnesium speelt een cruciale rol in de hersenfunctie en het humeur, en lage niveaus zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op depressie. Sommigen geloven dat een laag magnesiumgehalte in moderne voeding de oorzaak kan zijn van verschillende gevallen van depressie en psychische aandoeningen. Vrouwen met een depressie kunnen te wijten zijn aan magnesiumtekort. Aanvulling hiermee kan de symptomen van depressie bij sommige vrouwen verminderen.

Magnesium kan migraine helpen voorkomen

Migraine is pijnlijk en slopend. Misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid komen vaak voor. Een studie toonde aan dat het aanvullen met één gram sneller en efficiënter verlichting bood van een migraine dan een gewoon medicijn. Mensen die aan migraine lijden, kunnen een laag magnesiumgehalte hebben en sommige onderzoeken hebben aangetoond dat supplementen verlichting kunnen bieden bij migraine.

Het vermindert de insulineresistentie

Insulineresistentie is een van de belangrijkste oorzaken van het metabool syndroom en diabetes type 2. Magnesium speelt een cruciale rol in dit proces en veel mensen met het metabool syndroom hebben een tekort. Een studie toonde aan dat het aanvullen van verminderde insulineresistentie en bloedsuikerspiegel, zelfs bij mensen met normale bloedwaarden. Magnesiumsupplementen kunnen de insulineresistentie verbeteren bij mensen met het metabool syndroom en diabetes type 2.

Het heeft ontstekingsremmende voordelen

Een lage magnesiuminname is gekoppeld aan chronische ontsteking, een van de oorzaken van veroudering, obesitas en chronische ziekten. Magnesium heeft het grote vermogen om C te verlagen – reactief eiwit en vele andere tekenen van ontsteking bij volwassenen en mensen met overgewicht. Op dezelfde manier kunnen voedingsmiddelen met een hoog magnesiumgehalte ontstekingen verminderen. Deze omvatten vette vis en donkere chocolade.

Het kan de trainingsprestaties verbeteren

Magnesium helpt om de bloedsuikerspiegel in uw spieren te brengen en melkzuur af te voeren, dat zich tijdens de training in spieren kan ophopen en pijn kan veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat supplementen met magnesium de trainingsprestaties van atleten, ouderen en mensen met chronische ziekten kan verbeteren.

Magnesium is veilig en overal verkrijgbaar

Magnesium is absoluut essentieel voor een goede gezondheid. De aanbevolen dagelijkse inname is 400-420 mg per dag voor mannen en 310-320 mg per dag voor vrouwen. Je kunt het krijgen van zowel voedingsmiddelen met magnesium als magnesiumsupplementen. De volgende voedingsmiddelen zijn goede of uitstekende bronnen van magnesium: pompoenpitten, spinazie, snijbiet, donkere chocolade, zwarte bonen, Quinoa, heilbot, amandelen, cashewnoten, avocado’s, zalm, enz.

Shea Butter

Shea Butter is een plantaardig vet afkomstig uit Afrika. Deze romige wax-achtige substantie wordt gewonnen uit de Shea noot, oftewel het zaad van de vruchten van de Karite boom, waaraan niet alleen een ultra-hydraterende werking wordt toegeschreven maar die tevens bekend staat om zijn bijzondere eigenschappen. 

Puur Natuur

Shea butter komt rechtstreeks uit de natuur en is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen. We staan er vaak weinig bij stil, maar wat we op onze huid smeren heeft zeker net zo een grote uitwerking op onze gezondheid als wat we in onze mond stoppen: de producten worden namelijk rechtstreeks in ons bloed opgenomen en circuleren daardoor direct door ons hele lichaam.

Verzorgend effect op je huid

Shea butter heeft een relatief hoog gehalte aan onverzeepbare delen, welke doorgaans de meest helende eigenschappen bevatten. Om je een idee te geven: Het gehalte aan goede eigenschappen in Shea butter varieert van 5% tot wel 17% in vergelijking tot de 1% of minder in andere natuurlijke oliën. Dit zorgt er onder andere voor dat met Shea butter de vorming van nieuwe cellen wordt geactiveerd wat bijvoorbeeld de veroudering van de huid afremt.

Shea Butter werkt zuiverend

Shea butter bevat alantoïne en alantoïne stimuleert sterk het herstellend vermogen van je huid.

Naast het onverzeepbare deel, bestaat Shea butter tevens uit een verzeepbaar deel wat bol staat van de hydraterende eigenschappen wat de boter tot een natuurlijke vochtinbrenger maakt. Een vochtinbrenger die helpt de buitenste beschermlaag van de huid intact te houden om zo vochtverlies door verdamping te voorkomen. De essentiële vitamines zorgen tevens voor een verbetering van de elasticiteit en bescherming tegen uitdroging.

Shea Butter tegen Striae  

Striae of striemen zijn lijnvormige littekens die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een snelle groei van de buik bij bijvoorbeeld een zwangerschap. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine A en E striae helpen voorkomen. Shea Butter werkt niet alleen bij het vervagen van littekens, maar tevens ter voorkoming van. Tip: Smeer de probleemzones dagelijks tweemaal in.

Shea Butter helpt bij zonneverbranding en als aftersun

Shea butter bevat een lichte UV beschermingsfactor, welke wordt geschat zo tussen de SPF 0 en SPF 6. Echter ligt de SPF waarde niet officieel vast, wat maakt dat het als zonbescherming geen bijster hoge ogen gooit. Overigens maken de verzorgende en verzachtende eigenschappen de Shea butter tot een prima keuze als aftersun product.

Shea Butter op je haar

Ben je van plan je haar een kleurtje te geven? Gebruik Shea butter dan langs de haarlijn voordat je begint met kleuren en voorkom vlekken op de hoofdhuid. Daarnaast beschermt de Shea butter je haar tegen de hitte van de föhn, stimuleert het de haargroei en brengt het pluizig haar enigszins tot bedaren.

Fijne structuur & gebruiksgemak

Op kamertemperatuur is het een vaste en brokkelige substantie, maar het smelt zodra je je vingers over elkaar wrijf wat bijdraagt aan de gemakkelijke opname zonder een vettig laagje achter te laten.

Mooie basis voor zelfgemaakte producten

De veelzijdigheid en onder andere dikke textuur die smelt door de warmte van de huid en lippen, maakt Shea butter tot een uitermate geschikt basisbestanddeel voor natuurlijke huidverzorging.

Olijfolie

Olijfolie is lekker, super gezond en enorm veelzijdig. Je kunt het zowel in- als uitwendig gebruiken. Olijfolie is heerlijk als dressing te gebruiken voor in de sla, je kunt met olijfolie koken, maar je kunt olijfolie ook perfect gebruiken voor de huid.

Olijfolie voor de Huid

Olijfolie is rijk aan antioxidanten. Het bevat vitamine E, fytosterol en polyfenolen. Deze antioxidanten werken effectief tegen vrije radicalen die de huid sneller laten verouderen. Olijfolie heeft naast een hydraterende, voedende en beschermende werking ook een herstellende eigenschap. Het zorgt er namelijk voor dat de huid zijn elasticiteit behoudt waardoor de huid er jeugdig en gezond uit blijft zien. 

Olijfolie Gezicht

Olijfolie kun je perfect gebruiken wanneer je een droge en ruwe huid hebt. Olijfolie is zeer geconcentreerd, dus je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. Doe een paar druppels olie op je hand, wrijf het even lekker warm tussen je handen en masseer het in op de droge huid. Je huid krijgt direct een oppepper en voelt heerlijk zacht aan.

Wat kun je nog meer doen met olijfolie?

  1. Meng olijfolie met een paar eetlepels suiker en gebruik als body scrub onder de douche. 
  2. Voeg een paar druppels aan het badwater toe met je favoriete badolie, voor een heerlijk zachte huid. 
  3. Heb je zere en droge lippen? Smeer ze in met olijfolie om te verzachten.
  4. Wrijf ruwe ellebogen, hielen en knieën in met olijfolie. Het werkt voedend, verzachtend en beschermend. 
  5. Olijfolie kun je perfect gebruiken als alternatief voor scheerschuim/gel. Je hebt maar een paar druppels nodig. 
  6. Maak een voetbad met olijfolie. Doe een flinke scheut in een bak met warm water en laat je voeten een half uurtje lekker weken. Pure verwennerij!