SPF bescherming

Een studie heeft aangetoond dat mensen die regelmatig SPF dragen na 4,5 jaar geen tekenen van anti-aging toonden in vergelijking met degene die geen SPF droegen.

Moraal van het verhaal:

Draag SPF het hele jaar door, ongeacht het seizoen. Breng dit aan om de 2-3 uur omdat hierna de werking verloren gaat. Weet tevens dat de filter pas werkt na een half uur. Smeer jezelf al in met zonnebrandcrème 30 minuten voordat je de zon in gaat.

Uva straling = zorgt ervoor dat je huid ouder, a = komt van het Engelse woord ‘aging’

Uvb straling = zorgt ervoor dat je verbrand, b = komt van het Engelse woord ‘burning’

Er heerst een misvatting over het dagelijks gebruik van SPF. In de zomer ligt het uiteraard voor de hand dat je een hoge beschermingsfactor moet gebruiken. Maar hoe werkt dit precies in de winter?

Natuurlijk hoef je je in de winter minder zorgen te maken over de uvb stralingen aangezien deze grotendeels worden tegengehouden door de wolken. Maar dat geldt niet voor uva stralingen, deze gaan overal doorheen. Daarom moet je je ook beschermen als het bewolkt is of als het regent. Door de stand van de zon is de intensiviteit van uva in de winter wel lager, maar als je de hele dag bezig bent buiten of als je een boswandeling maakt, zul je wel zongescherm moeten gebruiken.

In de dagcrèmes van LeviSsime zit SPF, deze beschermt je tegen uva en uvb. De crèmes hebben een SPF 8, SPF 18, SPF 20 of SPF 50. Een SPF 8 beschermt al 87,5 %. De Ultra Advanced Ultra Protector Daily Cream SPF 50 van LeviSsime is een prachtige zonnecrème die verpakt zit in een tube en dus erg handzaam is . Deze crème kun je over je dagcrème aanbrengen en biedt maximale bescherming. Een lichte textuur die snel wordt opgenomen in de huid, geen witte laag achterlaat en met een droge finish.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *