Argan olie

De belangstelling voor Argan olie groeit, vooral door de uitstekende eigenschappen. In de afgelopen jaren is het op de grote schaal gebruikt in de voedings-, cosmetica- en farmaceutische industrie. Argan olie heeft een oranje kleur en een delicate, nootachtige geur.

Het is een zeer arbeidsintensief proces en het verkrijgen van één liter olie duurt ongeveer 10 uur, waarbij voor de productie bijna 2 kg zaad nodig is, verkregen uit ongeveer 50 kg fruit (deze hoeveelheid wordt meestal verzameld uit één boom).

In verband met het bovenstaande wordt op dit moment voor cosmetische doeleinden argan olie verkregen door de extractiemethode uit niet-geroosterde zaden. De rijkere versie is Beauty Argan Oil, die wordt verkregen uit onbewerkte pitten met behulp van mechanische methoden. Cosmetische olie heeft geen duidelijke geur of kleur.

Cosmetische eigenschappen – De huid

Arganolie voedt en versterkt de huid. Geeft vocht zonder de poriën te blokkeren, verstevigt, maakt glad en stimuleert de reconstructie, wat goed is voor striae en littekens.

het is ook een veelgebruikt ingrediënt in zepen en crèmes voor droge en beschadigde huid. Bovendien beschermt het tegen rimpels en veroudering van de huid. Het beschermt tegen lage en hoge temperaturen, zon en wind en voorkomt verkleuring.

Argan olie versterkt de wanden van bloedvaten, herstelt de Hydro lipide laag van de huid en verhoogt het gehalte aan voedingsstoffen in de huid. Het is ook ideaal als alternatief voor oogcrème. Het kalmeert alle irritaties, heeft een zeer hoge herstellende en regenererende werking.

Argan olie is onvervangbaar in het geval van wondgenezing, brandwonden of bevriezing. Het is heel goed voor de atopische huid, huid met acne problemen of psoriasis.

Cosmetische eigenschappen – Het haar

Argan olie kan worden gebruikt als dagelijkse conditioner voor haar. Het is zeker fijn voor droog en beschadigd haar. Om het haar te laten glanzen, zachtheid en uitsmeren breng je gemakkelijk Argan olie aan direct na het wassen van het haar. Dankzij dit, zal je haar niet uit balans raken en gemakkelijker in elkaar worden gezet.

Door regelmatig de Argan olie te gebruiken wordt je haar dikker, sterker en geregenereerd. Argan olie beschermt ook het haar tegen de zon.

Het is een veelgebruikt ingrediënt in shampoos en conditioners.

Cosmetische eigenschappen – De nagels

Argan olie is een heel goede stof voor de nagels die vaak breken. Het zal de nagel versterken, renegeren en beschermen tegen de verkleuring. Dankzij de ingrediënten in de olie, zoals de onverzadigde vetzuren, vitamine E en carotenoïden, zijn de nagels gehydratureerd en daarom flexibeler en breken niet zo snel.

Daarnaast kan Argan olie ook het groeiproces ondersteunen. Het kan met succes worden gebruikt in paraffinebehandelingen voor de handen. het is ook een veelgebruikt ingrediënt in handcrèmes.

Concluderend

Argan olie is een zeer universele cosmetica en het belangrijkste voordeel ervan is dat die multifunctioneel is. Het is een echte klassieker onder de oliën voor de verzorging van huid, haar en nagels. Bovendien heeft het veel waardevolle voedings- en gezondheidseigenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *