Olijfolie

Olijfolie is lekker, super gezond en enorm veelzijdig. Je kunt het zowel in- als uitwendig gebruiken. Olijfolie is heerlijk als dressing te gebruiken voor in de sla, je kunt met olijfolie koken, maar je kunt olijfolie ook perfect gebruiken voor de huid.

Olijfolie voor de Huid

Olijfolie is rijk aan antioxidanten. Het bevat vitamine E, fytosterol en polyfenolen. Deze antioxidanten werken effectief tegen vrije radicalen die de huid sneller laten verouderen. Olijfolie heeft naast een hydraterende, voedende en beschermende werking ook een herstellende eigenschap. Het zorgt er namelijk voor dat de huid zijn elasticiteit behoudt waardoor de huid er jeugdig en gezond uit blijft zien. 

Olijfolie Gezicht

Olijfolie kun je perfect gebruiken wanneer je een droge en ruwe huid hebt. Olijfolie is zeer geconcentreerd, dus je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. Doe een paar druppels olie op je hand, wrijf het even lekker warm tussen je handen en masseer het in op de droge huid. Je huid krijgt direct een oppepper en voelt heerlijk zacht aan.

Wat kun je nog meer doen met olijfolie?

  1. Meng olijfolie met een paar eetlepels suiker en gebruik als body scrub onder de douche. 
  2. Voeg een paar druppels aan het badwater toe met je favoriete badolie, voor een heerlijk zachte huid. 
  3. Heb je zere en droge lippen? Smeer ze in met olijfolie om te verzachten.
  4. Wrijf ruwe ellebogen, hielen en knieën in met olijfolie. Het werkt voedend, verzachtend en beschermend. 
  5. Olijfolie kun je perfect gebruiken als alternatief voor scheerschuim/gel. Je hebt maar een paar druppels nodig. 
  6. Maak een voetbad met olijfolie. Doe een flinke scheut in een bak met warm water en laat je voeten een half uurtje lekker weken. Pure verwennerij! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *