Calendula Extract

Calendula stamt van het Latijnse Calendae; de naam van de eerste dag van de maand. Officinalis betekent “geneeskrachtig” of “uit de apotheken”.

Waar groeit Calendula?
Calendula groeit in Zuid-Europa en Azië. Calendula is een echte zonaanbidder. De bloem opent bij zonsopgang en sluit zich bij zonsondergang. Calendula kan op vele ondergronden aarden, zo lang het een zonnige plek is. Calendula groeit jaarlijks van de lente tot aan de herfst.

Eigenschappen van de Calendula:
In de homeopathische literatuur staat Calendula (in kruidvorm) bekend om zijn antiseptische eigenschappen. De tinctuur van de Calendula is vergelijkbaar met jodium. Calendula staat ook bekend om haar bloedstelpende en ontstekingsremmende eigenschappen en ter bevordering van het herstel van de lymfedoorbloeding.

Calendula is met name een acuut middel. Het heeft een verzachtende werking bij wonden, omdat de zenuwen tot rust worden gebracht. Daarnaast heeft Calendula een helende werking op de huid. In de homeopathische geneeskunde wordt het vaak toegepast bij schaafwonden, sneetjes, diepere wonden, ontstekingen en ettering.

Het extract van verse Calendula Officinalis heeft een verzachtende en zuiverende invloed op de huid, en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid. Er zijn zowel inwendige als uitwendige toepassingen van de goudsbloem. De goudsbloem is ontsmettend en bestrijdt bacteriën.

Ook voorkomt Calendula-extract veroudering op twee verschillende manieren: het bevordert de strakheid van de huid, wat de dagelijkse schade vermindert, en het verhoogt ook de hydratatie in de huid, wat een van de belangrijkste manieren is om tekenen van veroudering te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *