De Granaatappel

De granaatappel heeft de cosmeticamarkt over de hele wereld veroverd dankzij zijn unieke eigenschappen. Voor de productie van cosmetica worden zowel schil, schors, vruchtenextract, bloemen en de zaadjes in de poedervorm gebruikt. Het heeft unieke ontstekingsremmende, antioxiderende en nutritionele eigenschappen vanwege de aanwezigheid van punisch zuur (omega-5). Het wordt met name aanbevolen voor een rijpe, droge en geïrriteerde huid, waardoor de bloedsomloop en kleur verbeteren.

Eigenschappen van de granaatappel:

  • Hydrateert en verzacht de huid
  • Het werkt anti-aging – het is een effectieve antioxidant
  • Het stimuleert de collageensynthese
  • Voedt en verfrist de huid, verbetert de kleur
  • Het versterkt de huid en maakt fijne rimpels gladder
  • Ontstekingsremmend
  • Het vermindert de poriën
  • Het is een bron van vitamine C, B6 en E, organische zuren, kostbare mineralen en eiwitten


Granaatappelfruit bevat ook waardevol linolzuur met sterk regenererende en hydraterende eigenschappen. Deze tropische vrucht is ook een onschatbare bron van polyfenolen – het bevat meer dan groene thee of rode wijn. Polyfenolen zijn geclassificeerd als extreem krachtige antioxidanten en hun aanwezigheid beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ellagine zuur beschermt de huid op twee manieren tegen Uv-straling: het voorkomt de vernietiging van collageen en voorkomt de ontwikkeling van ontstekingen.

Granaatappelfruit is ook rijk aan vitamine C en E, die een uitstekend duo vormen dat vrije radicalen tegengaat. Vitamine C versnelt de huidregeneratie, neemt ook deel aan de synthese van collageen. Het vermindert dus de veranderingen in de opperhuid die optreden bij het ouder worden, wat leidt tot de vorming van de eerste rimpels. Ascorbinezuur versterkt de weerstand van bloedvaten en dankzij de exfoliërende eigenschappen worden verkleuringen verhelderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *