Hyaluronzuur van laagmoleculair gewicht

Hyaluronzuur is een eeuwenoud ingrediënt en speciaal omdat het vocht in de huid kan vasthouden en daardoor tal van voordelen biedt. Het is behoorlijk populair aan het worden. Doordat het een lichaamseigen stof is, is het niet schadelijk in gebruik. De huid verliest naarmate we ouder worden het vermogen om vocht vast te houden. Mede hierdoor ontstaan rimpels. 

Wat doet hyaluronzuur nou precies?

  • Het heeft een unieke structuur waardoor het watermoleculen kan vasthouden en de huid hydrateert.
  • Het werkt als een spons en weegt tot 1000 keer zijn gewicht in water.
  • Daarnaast speelt het een vitale rol bij het behouden van de huidtint en elasticiteit.

Gelukkig weet de beautyindustrie ook dat hyaluronzuur onmisbaar is voor een jong ogende huid en is het inmiddels een belangrijk bestanddeel in veel schoonheidsproducten, met name voor de rijpere huid maar het is weldadig voor alle huidtypen.

Drie tips voor het stimuleren van het hyaluronzuur en zo de jeugdige uitstraling te behouden:

  1. Beperk blootstelling aan de zon
  2. Kies hyaluronzuur-rijke producten
  3. Begin op tijd: hydratatie is hét geheim voor een mooie huid

Uiteraard bevatten de producten van LeviSsime en de VEGAN producten van Precious Beauty Care hyaluronzuur en wel van fijn moleculair gewicht, waardoor het diep in de huid kan trekken . Een goed voorbeeld hiervan is de Biomimetic Plasma en de Glorious VEGAN cream. Ze hebben een zeer hoog regenererend vermogen door het stimuleren van de synthese in de huidcellen die zorgen voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Dit resulteert in een stralende huid, die er bovendien jonger, steviger, helderder en elastischer uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *