Oplossing tegen processierups uitslag

De eikenprocessierups veroorzaakt jeuk en irritatie.

Heb je deze zomer veel last van de eikenprocessierups? Dan hebben we slecht nieuws: de dennenprocessierups komt langzaam naar Nederland. Deze rups heeft meer brandharen dan de eikenprocessierups, wat voor nog meer klachten kan zorgen.

De dennenprocessierups komt oorspronkelijk voor in Zuid-Europa, Midden-Europa en Noord-Afrika. Inmiddels is de rups in België waargenomen en is hij ook al bij de Nederlandse grens gezien. Het is dus een kwestie van tijd voordat de rups ook naar Nederland toe komt.

De dennenprocessierups leeft, zoals de naam al aangeeft, in dennenbomen. In de winter spinnen de rupsen een nest. Dit nest verlaten ze in het voorjaar weer. De vlinders komen in de zomermaanden uit, tussen juni en september, waardoor je in de toekomst eerder in het jaar last van klachten kunt hebben van de dennenprocessierups dan van de eikenprocessierups.

Klachten dennenprocessierups

De dennenprocessierups heeft meer brandharen dan de eikenprocessierups. Eikenprocessierupsen bevatten zo’n 700.000 haren, maar… de dennenprocessierups bevat honderdduizenden tot zelf een miljoen haren!

Net als bij de eikenprocessierups, kunnen de haren voor klachten zorgen als jeuk, huiduitslag, benauwdheid en zelfs koorts. Doordat de dennenprocessierups meer haren heeft, kan het zijn dat je nog meer last van klachten krijgt, maar dat hoeft niet het geval te zijn. 

Oplossing: Precious Beauty CARE – VEGAN – Perfect gel.

Gebruik de Precious Beauty CARE – VEGAN Perfect Gel tegen de jeuk van de processie rups!

In de Aloë Vera Perfect Gel zit voornamelijk sterk geconcentreerde Aloë Vera wat onverwarmd wordt ingezet. Hierdoor geeft het vele malen meer huidverbetering.

Aloë vera heeft een sterke helende en kalmerende werking en werkt daarom perfect tegen de jeukende bultjes veroorzaakt door de processierups.

Breng dit product aan op de jeukende bultjes en de jeuk zal binnen enkele seconden verdwijnen! Tevens vermindert de Perfect Gel de roodheden en bultjes.

De Aloë Vera Perfect Gel werkt niet alleen tegen de jeuk van de processierups bultjes maar ook tegen o.a. eczeem, roodheid, schilfers, droge huid, rosacea, psoriasis, verbrande huid, beschadigde huid en is zeer geschikt voor de gevoelige baby huid (op billetjes en in bad water).

Tips bij klachten door processierups

Als je in aanraking bent gekomen met de brandharen van de processierups, dan kun je de volgende tips goed gebruiken:

  • Een warme douche nemen.
  • De brandharen uit je kleding wassen.
  • Je huid strippen met plakband of kledingroller.
  • De huid of ogen spoelen met lauw water.
  • Niet krabben of wrijven, maar smeren met een zalf of crème met menthol, aloë vera of calendula.
  • Hooikoortspillen (antihistaminica) kunnen ook werken tegen de jeuk.

De klachten gaan meestal binnen enkele dagen tot twee weken weg.

Hoe de eikenprocessierups te herkennen

De eikenprocessierups loopt in lange processies over de stam van eikenbomen, vandaar de naam eikenprocessierups. Om zich te beschermen tegen vijanden produceren ze brandharen die in de lucht komen en bij mens en dier gezondheidsklachten en ernstige irritaties kunnen veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *