Tarwekiemolie

Wat is Tarwekiemolie?

Tarwekiemolie voor de huid, wordt gewonnen uit kiemende tarwekorrels. Tarwe is één van de oudste gecultiveerde granen en zijn geschiedenis is gaat zeker tot zo’n 10.000 jaar terug. Tegenwoordig hoort het nog steeds bij één van de belangrijkste gewassen waar de mensheid zich mee voedt, samen met mais.

Onze tarwekiemolie is koudgeperst en heeft daardoor een hoog gehalte Vitamine E en is zeer geschikt voor gebruik op de huid. Van alle natuurlijke huidoliën heeft tarwekiemolie zelfs één van de hoogste gehaltes Vitamine E. Vitamine E zou ontstekingsremmend werken op de huid. Onderzoek lijkt ook uit te wijzen dat het aanbrengen hiervan, de ruwe en droge huid verbetert en fijne lijntjes verzacht. Daarnaast bevat tarwekiemolie ook caroteen en lecithine.

Pure Tarwekiemolie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 20 en op die manier een natuurlijke bescherming tegen de zon zijn. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor per batch anders kan zijn, het blijft belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.

Toepassingen Tarwekiemolie

Tarwekiemolie wordt gebruikt bij een droge, schilferige huid met name bij een wat rijpere huid. Koudgeperste tarwekiemolie staat bekend om het gebruik bij littekens. Tarwekiemolie is ook een veel gebruikt bestanddeel van anti-cellulitis ook wel sinaasappelhuid genoemd, producten, samen met rozemarijn etherische olie en pure jojoba olie.


Koudgeperste Tarwekiemolie

De kiemende tarwekorrels worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Tijdens het persen wordt de olie uit de tarwekorrels gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *