Verschillende huidtypes en verzorging

De verschillende huidtypes en hun verzorging
Het huidtype en de toestand van de huid is van veel factoren afhankelijk: leeftijd, leefwijze, omgeving, erfelijkheid en klimaat. Hieronder een samenvatting van de verschillende huidtypes, gekoppeld aan de LeviSsime lijnen.

Vochtarme en normale huid
Als je een droge huid hebt kun je sneller last krijgen van rimpels, gerstekorrels, eventueel huidschilfers en zelfs een rode huid is mogelijk. Eventueel jeuk kan hiermee samen gaan.

Vaak kunnen externe omstandigheden zoals kou of juist de zon veel invloed hebben op de huid.

Verzorging: Gebruik producten die je huid goed hydrateren, diep in de huid trekken en je huid goed beschermen tegen de zon, wind en kou. Vooriedereen is gebruik van een sunblock van minimaal factor 15 belangrijk, ook voor dit huidtype. De huid beschadigd altijd. Beschermen is beter dan genezen.

Lijn: Aqua lijn van LeviSsime en de VEGAN lijn van Precious Beauty Care is hiervoor geschikt.

 

Gevoelige huid:  

Ook bij een gevoelige huid kun je last hebben van roodheid, schilfers, jeuk en gevoeligheid. Een gevoelige huid kan sneller en heviger op producten en aanrakingen reageren dan normaal. Denk aan weersinvloeden, zure regen, uitlaatgassen, voeding of bepaalde stoffen. Deze huid is ook vaak relatief droog. We zien dat bij dit type huid de allergische reacties het vaakst voorkomt, voornamelijk bij het gebruik van onjuiste cosmetica producten.

Verzorging: Gebruik producten op natuurlijke basis om een reactie te voorkomen. Vermeid producten waar alcohol of parfum in zit. Reinig je gezicht twee maal per dag, gebruik geen scrub maar een peeling en gebruik een goede serum en crème. Het doel is om je hui barrière sterk te maken. Vooriedereen is gebruik van een sunblock van minimaal factor 15 belangrijk, ook voor dit huidtype. De huid beschadigd altijd. Beschermen is beter dan genezen.

Lijn: Delicate of Urban lijn van LeviSsime en de VEGAN lijn van Precious Beauty Care.

 

Vette / onzuivere huid:

Er zijn meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op een onzuivere huid of een acne huid. Denk aan hormonen, erfelijkheid, voeding en/of stress. De vette huid maakt meer talg af dan bij iemand anders. Hiervoor verstoppen poriën en is de huid niet zuur genoeg, waardoor schadelijke bacteriën een kans krijgen zich te vestigen en voor ontstekingen te zorgen. Hierdoor heb je meer kans op puistjes en mee-eters. De vette huid glimt vaak en heeft grove poriën. We zien dat dit type huid minder snel verouderd in de vorm van rimpelvorming omdat het extra talg zorgt voor meer elasticiteit.

Verzorging: Voor een onzuivere huid is hygiëne erg belangrijk. De juiste product lijn zal ervoor zorgen dat bacteriën geen kans krijgen, poriën verfijnen, roodheden verdwijnen, het vuil van binnen naar buiten wordt gezogen en littekens kunnen met behandelingen worden aangepakt. Een vette of onzuivere huid heeft naast te veel talg ook een groot vocht tekort. Bij een consequent gebruik van producten kun je in drie maanden van acne af zijn. Vooriedereen is gebruik van een sunblock van minimaal factor 15 belangrijk, ook voor dit huidtype. De huid beschadigd altijd. Beschermen is beter dan genezen.

Lijn: Armony lijn van LeviSsime en de VEGAN lijn van Precious Beauty Care

Rijpe huid: Naarmate we ouder worden, wordt de huid dunner, collageen verminderd, de elasticiteit gaat achteruit, h Het vermogen om water op te nemen neemt af en de huid wordt droger en de celdeling gaat trager. Dit proces start rond je 23ste levensjaar en vaak te zie vanaf je 30ste, er ontstaan de eerste rimpels.

Verzorging: Gebruik anti-aging producten dit tevens vochtvasthoudend zijn, niet alleen voor het gezicht, hals en decolleté en voor het lichaam. Vooriedereen is gebruik van een sunblock van minimaal factor 15 belangrijk, ook voor dit huidtype. De huid beschadigd altijd. Beschermen is beter dan genezen.

Lijn: Longevity of White Diamond lijn van LeviSsime de VEGAN producten van Precious Beauty Care

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *