De werkende stof glycolzuur heeft een zeer positieve invloed op: rimpels, littekens, pigment, veroudering en een droge huid en valt onder de groep ‘fruitzuren’. Het is een van de best werkende cosmetische ingrediënten met een bewezen werking.

Ook zorgt het voor het verwijderen van dode huidcellen, wat je ook wel het ‘ex foliëren’ van de huid kunt noemen. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt de huid snel dof of grauw en neemt de kans op het ontstaan van onzuiverheden en schilfers toe. Tevens zorgen het opstapelen van dode huidcellen de producten die je erna aanbrengt niet goed intrekken. Weg ermee dus! En dan wel op een veilige manier. Wil je weer een gladde en frisse huid? Dan is een ex foliant een prachtige manier om dit weer te bereiken. Ook kan je huid beter vocht vasthouden en worden oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar. Glycolzuur is om meerdere redenen een red middel; volgens onderzoek werkt het ook beschermend tegen schade door de zon.
Belangrijk om te weten is dat glycolzuur alleen werkt als er voldoende hoge concentraties zijn gebruikt (>5%). De bovenste laag van je huid kan door het gebruik van glycolzuur iets dunner worden. Daarom is het belangrijk om je goed te beschermen tegen zonlicht.
Elders zijn er peelings beschikbaar met hogere concentraties glycolzuur. Let daarbij op dat bij hogere concentraties boven de 30% altijd uitgevoerd moeten worden door een arts of huidtherapeut!

Glycolev peeling LeviSsime
De LeviSsime glycolev is een fruitzuurpeeling en bestaat onder andere uit glycolzuur. Een intensieve ex foliant die perfect is voor alle huidtypes en geef prachtig resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *