Blogreeks deel 1: Start je dag goed!


Start je dag goed!
In de volgende blogreeks geven wij elke week 1 tip om je dag goed te starten, niet alleen door middel van voeding en cosmetica maar ook door middel van het in beweging brengen van je energie. Je bent wat je eet en we zijn wat we doen. “Excellentie is dus geen daad maar een gewoonte”, volgens Aristoteles. Een goed begin van je dag zet de toon voor de rest van de dag. Het zijn je gewoontes die je dag creëren. Deze bepalen hoe je dag zal verlopen en die het verschil maken tussen een dag waarop jij de leiding hebt of een dag die jou leidt. Deze week lichten we de eerste stap uit; reiniging en energie.

Tip 1 – Reiniging en energie
Start je dag met het in beweging brengen van je energie. Je hebt zojuist een aantal uur stil gelegen en geslapen. Begin met het drinken van een glas water. Er zijn enorm veel voordelen bij het drinken van water in de ochtend. Het geeft een kickstart voor een efficiënte spijsvertering. Met de waterbehandeling kun je genezen van kwaaltjes. Een van de oorzaken van hoofdpijn is te weinig drinken, begin je dag dus met een paar glazen lauw water om te voorkomen dat je later op de dag te weinig water binnen krijgt en hoofdpijn krijgt. Door voldoende water te drinken worden ook afvalstoffen uit je lichaam verwijderd en werkt het ook nog eens bevorderend voor afvallen! Genoeg reden om je dag met een paar glazen lauw water te beginnen.

Start vervolgens met wat beweging. Dat kan zijn yoga, stretchen, een paar minuten op de trampoline of gewoon een blokje om lopen met je hond. Zolang je maar energie in beweging zet.
De ochtendreiniging wordt vaak vergeten in de gezichtsreiniging maar deze is wel degelijk belangrijk. Gedurende de nacht is je huid hard aan het werk om alle beschadigingen te herstellen en nieuwe huidcellen te produceren. Bij dit proces komen heel wat afvalstoffen vrij en die liggen in de ochtend op de huid. Ze moeten eraf.


De eerste stap waarmee je begint is het reinigen van je huid. Dit kun je het beste doen met een cleanser. Neem als voorbeeld de Cleanser van de Aqua lijn, speciaal voor de zeer droge tot normale huid. Wat mensen vaak vergeten is dat niet alleen de huid, maar ook de ogen in de ochtend gereinigd moeten worden. Hier kunnen namelijk ook veel afvalstoffen ophopen in de nacht en laten als eerste de tekenen van veroudering zien. Dit wil je voorkomen door met de juiste producten te werken. Maak je ogen altijd schoon van binnen naar buiten. Dit kun je doen met onze twee in één BiPhase, perfect voor lensdragers of mensen met gevoelige ogen. Daarna zorg je door middel van een tonic (bijvoorbeeld de Aqua Tonic) dat je pH waarde van je huid weer in balans komt en dat je poriën naar hun normale formaat.

Volgende week behandelen we stap 2, het zetten van doelen en boost je huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *