Shea Butter

Shea Butter is een plantaardig vet afkomstig uit Afrika. Deze romige wax-achtige substantie wordt gewonnen uit de Shea noot, oftewel het zaad van de vruchten van de Karite boom, waaraan niet alleen een ultra-hydraterende werking wordt toegeschreven maar die tevens bekend staat om zijn bijzondere eigenschappen. 

Puur Natuur

Shea butter komt rechtstreeks uit de natuur en is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen. We staan er vaak weinig bij stil, maar wat we op onze huid smeren heeft zeker net zo een grote uitwerking op onze gezondheid als wat we in onze mond stoppen: de producten worden namelijk rechtstreeks in ons bloed opgenomen en circuleren daardoor direct door ons hele lichaam.

Verzorgend effect op je huid

Shea butter heeft een relatief hoog gehalte aan onverzeepbare delen, welke doorgaans de meest helende eigenschappen bevatten. Om je een idee te geven: Het gehalte aan goede eigenschappen in Shea butter varieert van 5% tot wel 17% in vergelijking tot de 1% of minder in andere natuurlijke oliën. Dit zorgt er onder andere voor dat met Shea butter de vorming van nieuwe cellen wordt geactiveerd wat bijvoorbeeld de veroudering van de huid afremt.

Shea Butter werkt zuiverend

Shea butter bevat alantoïne en alantoïne stimuleert sterk het herstellend vermogen van je huid.

Naast het onverzeepbare deel, bestaat Shea butter tevens uit een verzeepbaar deel wat bol staat van de hydraterende eigenschappen wat de boter tot een natuurlijke vochtinbrenger maakt. Een vochtinbrenger die helpt de buitenste beschermlaag van de huid intact te houden om zo vochtverlies door verdamping te voorkomen. De essentiële vitamines zorgen tevens voor een verbetering van de elasticiteit en bescherming tegen uitdroging.

Shea Butter tegen Striae  

Striae of striemen zijn lijnvormige littekens die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een snelle groei van de buik bij bijvoorbeeld een zwangerschap. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine A en E striae helpen voorkomen. Shea Butter werkt niet alleen bij het vervagen van littekens, maar tevens ter voorkoming van. Tip: Smeer de probleemzones dagelijks tweemaal in.

Shea Butter helpt bij zonneverbranding en als aftersun

Shea butter bevat een lichte UV beschermingsfactor, welke wordt geschat zo tussen de SPF 0 en SPF 6. Echter ligt de SPF waarde niet officieel vast, wat maakt dat het als zonbescherming geen bijster hoge ogen gooit. Overigens maken de verzorgende en verzachtende eigenschappen de Shea butter tot een prima keuze als aftersun product.

Shea Butter op je haar

Ben je van plan je haar een kleurtje te geven? Gebruik Shea butter dan langs de haarlijn voordat je begint met kleuren en voorkom vlekken op de hoofdhuid. Daarnaast beschermt de Shea butter je haar tegen de hitte van de föhn, stimuleert het de haargroei en brengt het pluizig haar enigszins tot bedaren.

Fijne structuur & gebruiksgemak

Op kamertemperatuur is het een vaste en brokkelige substantie, maar het smelt zodra je je vingers over elkaar wrijf wat bijdraagt aan de gemakkelijke opname zonder een vettig laagje achter te laten.

Mooie basis voor zelfgemaakte producten

De veelzijdigheid en onder andere dikke textuur die smelt door de warmte van de huid en lippen, maakt Shea butter tot een uitermate geschikt basisbestanddeel voor natuurlijke huidverzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *